Одеський суд виніс вирок двом террористам

6 Жовтня 2014, 17:07

Приморський районний суд м. Одеса виніс обвинувальні вироки стосовно двох найманців, завербованих російськими спецслужбами для організації диверсій в Україні. Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Відповідно до вироку, громадяни України Руслан Алімов 1993 р.н. та Віктор Козаченко 1980 р.н. засуджені до 3 та 4 років позбавлення волі за ст.263 та 109 Кримінального кодексу України. 

Згідно з повідомленням, групу з 9 українських громадян, завербованих російськими спецслужбами, українська контррозвідка затримала у травні ц.р. Ватажок групи – 45-річний майор ВДВ у відставці, ветеран морського спецпризу та інструктор з парашутної підготовки.

Найманців затримали на вокзалі в Одесі, коли вони планували виїзд до Росії для підготовки в одному з таборів бойовиків. Навчені диверсанти мали повернутися в Україну для вчинення терактів проти мирного населення та українських військових.

Наразі триває досудове слідство щодо ватажка та інших членів групи.

Нагадаємо, у вересні поблизу Дебальцевого українські військові затримали двох перевізників, які планували доставити зброю та боєприпаси терористам