Терористи кажуть, що перемир’я порушується через “дії непідконтрольних підрозділів”

5 Жовтня 2014, 13:54

Трьохсторонні клірингові групи спостерігачів з України, ОБСЄ та Росії з питань припинення вогню та поетапної стабілізації лінії розмежування фіксують порушення терористами умов перемир'я на Донбасі. Про це на брифінгу повідомив заступник керівника Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Володимир Польовий.

Після фіксації конкретного обстрілу в місті Дебальцеве представники РФ вийшли на зв'язок з місцевим польовим командиром незаконних збройних формувань.

"Він підтвердив ведення обстрілу, але вогонь не припинився через, начебто, дії непідконтрольних бойовикам підрозділів", – сказав Польовий.

Нагадаємо, 5 вересня у Мінську учасники тристоронніх переговорів підписали попередній протокол угоди про припинення вогню на Донбасі. Згодом стало відомо, що президент Петро Порошенко віддав наказ припинити вогонь на Донбасі з 18 години 5 вересня.

Крім того, 19 вересня у Мінську підписали меморандум про реалізацію протоколу від 5 вересня. Згідно із документом, передбачається припинення застосування зброї, виведення з території України іноземних формувань тощо.

Тим часом бойовики та російські військові постійно порушують умови припинення вогню.