Суд дозволив затримати екс-беркутівця Садовника, який утік

4 Жовтня 2014, 20:53

Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання Головного слідчого управління ГПУ та дозволив затримати колишнього командира спецроти "Беркут" Дмитра Садовника, який раніше втік з-під домашнього арешту. Про це повідомили у прес-службі Генпрокуратури.

"Печерський районний суд міста Києва задовольнив клопотання Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України, та надав дозвіл на затримання командира роти спеціального призначення ПМОП "Беркут", якого підозрюють у причетності до розстрілу учасників акцій протесту на вулиці Інститутській в місті Києві. Розшук підозрюваного Генеральною прокуратурою доручено Службі безпеки України із залученням підрозділів МВС України", – йдеться у повідомленні.

Окрім того, в Генпрокуратурі звернулися до всіх громадян, які можуть допомогти у пошуках підозрюваного з проханням про інформацію.

Раніше повідомлялося, що 1 жовтня та 3 жовтня Садовник не з'явився на засідання суду для розгляду апеляції на рішення про його звільнення з-під варти. Він зняв електронний браслет для стеження та утік. Як відомо, 19 вересня суддя Печерського райсуду столиці Світлана Волкова змінила Садовнику запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт.