Екс-беркутівця Садовника примусово доставлять до суду

3 Жовтня 2014, 16:12

Сьогодні до 17:00 колишнього командира роти спецпризначення "Беркуту" Дмитра Садовника мають примусово доставити досуду. Про це йдеться у відповідному рішенні Апеляційного суду Києва, в якому задовольнили клопотання прокуратури.

Також у рішенні йдеться, що суд не має інформації про те, де в цей час перебуває Садовник, і чому він не з'явився до суду. Також жодної інформації з цього приводу не надав захисник Садовника. Отже, суд постановив здійснити примусовий привід підозрюваного.

Раніше повідомлялося, що 1 жовтня Садовник уже не з'явився на засідання суду для розгляду апеляції на рішення про його звільнення з-під варти.

Нагадаємо, ГПУ закінчила досудове розслідування та розпочала ознайомлення потерпілих із матеріалами кримінального провадження стосовно командира роти спеціального призначення полку міліції особливого призначення "Беркут" при ГУ МВС України в м. Києві та двох його підлеглих, які спільно з іншими правоохоронцями вранці 20 лютого 2014 року, виконуючи злочинний наказ колишніх керівників держави, неправомірно застосували вогнепальну зброю та вчинили вбивство 39 учасників акцій протесту на вул. Інститутській у місті Києві.

У зв’язку із закінченням терміну тримання під вартою підозрюваних, слідчий звернувся до Печерського районного суду з клопотаннями про продовження строку тримання під вартою, враховуючи об’єктивні ризики можливості їх ухилення від слідства та суду.

Натомість, слідчий суддя, задовольнивши клопотання про продовження строку тримання під вартою двом підозрюваним, звільнив з-під варти їх командира, який згідно з отриманими слідством даними, керував розстрілом "майданівців".

Після звернення адвоката потерпілих ГПУ почала кримінальне провадження щодо даного факту.

Нагадаємо, раніше в ГПУ заявили, що наказ на застосування зброї до мітингувальників у Києві 20 лютого віддавав Янукович через свою Адміністрацію, МВС та СБУ.

Як відомо, за даними медичної служби Майдану, під час сутичок 20 лютого в Києві було вбито більше 70 осіб. Більшість людей були вбиті снайперами прицільними пострілами у серце, голову та шию. Причому снайпери стріляли по людях, які не мали ані зброї, ані засобів захисту.