Москаль: місія ОБСЄ самоусунулася від контролю за режимом припинення вогню

30 Вересня 2014, 11:52

"Місія ОБСЄ, яка повинна контролювати виконання домовленостей про припинення вогню, на жаль, самоусунулася від своїх обов'язків. А наші спецслужби, які повинні були попереджувати про підготовку артилерійського і мінометного обстрілу, мовчать", – йдеться у повідомленні.

Так, за інформацією Москаля, за минулу добу бойовики "ЛНР" двічі обстріляли опорний пункт 92-ї бригади поблизу м.Щастя. Поранених і жертв немає. У відповідь військові відкрили вогонь і подавили вогневі точки терористів.

Окрім того, зазначає Москаль, з боку "ЛНР" працює снайпер, який зробив кілька обстрілів Щастя і ТЕС. Жертв немає, вилучено кулі зі снайперської гвинтівки іноземного виробництва.

Також, за інформацією ОДА, ввечері 29 вересня робилися спроби штурму блокпоста Нацгвардії у с.Хороше Слов‘яносербського району.

"Спочатку вівся обстріл, після якого у наступ пішли три танки з живою силою бойовиків. Вогнем у відповідь з великокаліберної зброї штурм відбито, два танки пошкоджені, але змогли відступити. Один нацгвардієць поранений, теж вогнепальні поранення ніг дістав співробітник 21-го окремого батальйону Криворізької міліції", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше в Луганській ОДА повідомили, що терористи з "Градів" обстрілюють Попасну. За даними обладміністрації, у місті є вбиті та поранені, почалася пожежа на станції швидкої допомоги.