Канада відклала спільний з РФ проект по будівництву літаків

30 Вересня 2014, 11:44

За інформацією журналістів, корпорація «Ростех» і канадська авіабудівна компанія Bombardier в серпні 2013 року домовилися побудувати в 2014 році завод в Ульяновську і випускати там турбогвинтові літаки Q-400 NG місткістю 70-78 крісел. Інвестиції в проект мали скласти $100 млн.

За словами представника Bombardier, у березні Канада приєдналася до санкцій проти Росії, і співпраця забуксувала, а тепер і зовсім відкладена.

«Ми знаходимося в процесі обговорення з «Ростехом» і сподіваємося досягти угоди в 2014 р. Але, враховуючи контекст того, що зараз відбувається, схоже, що графік за проектом може зсунутися до наступного року», – сказав він.

Видання нагадує: навесні президент Bombardier П`єр Бодуен в інтерв'ю Bloomberg допускав, що плани створення спільного підприємства в Росії для будівництва літаків Q-400 можуть бути відкладені через події в Україні. У відповідь віце-прем'єр Дмитро Рогозін запропонував сконцентруватися на російських літаках.

Нагадаємо, 16 вересня стало відомо, що Канада запровадила ряд санкцій проти РФ.

В санкційний список потрапили державний російський банк Сбербанк, а також п'ять підприємств, що виробляють військову продукцію.

Також Канада розширила список осіб, щодо яких запроваджується заборона в'їзду та арешт активів. До списку додані російські військові офіцери: Дмитро Булгаков, Юрій Садовенко, Микола Богдановський, Олег Салюков.