Поляки погрожують Франції втратою вигідних контрактів через поставку “Містралей”

29 Вересня 2014, 22:16

"Ми критично ставимося до цієї угоди. Ніхто ніколи не приховував цього факту від наших французьких партнерів. Я не хочу грати роль того, хто визначає умови для Франції. Я впевнений, що Франція зробить мудре і відповідальне рішення, знаючи, що вона є членом НАТО, і знаючи думки інших союзників", – сказав Семоняк в інтерв'ю газеті Rzeczpospolita.

У червні Польща вибрала французьку компанію Thales, яка спеціалізується на озброєнні, а також її американського конкурента Raytheon як двох фінальних учасників тендеру на створення нової системи протиракетної оборони. Контракт оцінюється в 5,8 мільярда євро, а роботи мають бути виконані за десять років. Польща прийняла рішення виділити 33,6 мільярда євро на оновлення своєї військової техніки протягом десяти років, у тому числі для придбання протиракетного щита, бронетранспортерів, підводних човнів і безпілотників.

Як повідомлялося, Франція з урахуванням ситуації в Україні визнала невідповідними умови для постачання Росії першого вертольотоносця типу "Містраль".

Нагадаємо, що Франція має чинний контракт з Росією на будівництво чотирьох вертольотоносців типу "Містраль", які можуть використовуватися для Чорноморського флоту РФ.

Раніше президент Франції Франсуа Олланд заявив, що його країна не припинятиме військової співпраці з Росією.

Також нагадаємо, що в липні у Парижі протестували проти продажу "Містралей" до Росії.