У Луганську ніч пройшла спокійно. Поблизу Щастя зосереджено 20 танків бойовиків

27 Вересня 2014, 11:16

Після 16-ї години вогонь із боку так званої ЛНР припинився. Ніч пройшла без обстрілів.

За винятком масованого обстрілу міста Щастя, було зафіксовано ще кілька порушень бойовиками Мінських домовленостей про припинення вогню. Так із 14.10 до 14.20 з території міста Первомайськ (територія ЛНР) було здійснено 13 пострілів із міномета по місту Гірське, що знаходиться під контролем України. У результаті пошкоджені 5-поверховий будинок, 2-поверховий будинок та приватний будинок. Поранені двоє місцевих мешканців, що сиділи на лавочці, один незабаром помер у лікарні.

Під час вказаного обстрілу одна з мін вибухнула недалеко від автобуса, що провозив на роботу шахтарів. Водій поранений і госпіталізований, автобус частково пошкоджений. Шахтарі не постраждали, всі шахти в м. Гірське працюють у звичайному режимі.

Крім того, близько 16 годин з Луганська в бік Щастя почали рухатися 20 танків бойовиків. Вони зупинилися біля селища Металіст (останнє село за 15 кілометрів до м.Щастя) й подальший рух не здійснювали.

О 16.00. бойовики з населеного пункту Фрунзе (ЛНР) обстріляли з гранатомета блок-пост Нацгвардії в районі Бахмутки. Один нацгвардієць поранений. 

Громадяни, що мешкають на окупований ЛНР території, й далі звертаються до українських правоохоронних органів із численними заявами про викрадення людей, розбійні напади, грабежі та заволодіння автотранспортом. 

Зараз на території, що контролюється Україною, йде активна робота із затримання бойовиків “Армии юго-востока”, котрі раніше незаконно окупували Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ та інші населені пункти.

Оперативна обстановка в Луганській області, контрольованій Україною, станом на 9 годину ранку 27 вересня стабільна.

Як повідомлялось, 25 вересня терористи обстрілювали сили АТО та населені пункти у Луганській області. 

Нагадаємо, 26 вересня у зоні АТО почала діяти спільна моніторингова група, яка стежитиме за режимом припинення вогню на Донбасі.