Тарута розкритикував домовленості про перемир’я на Донбасі

26 Вересня 2014, 16:13

За словами Тарути, в Мінських домовленостях, а також у прийнятих Верховною Радою законах про особливий режим самоврядування на Донбасі та амністію є безліч недопрацювань.

"Але найголовніше – у сторін очевидно немає узгодженого бачення майбутнього Донбасу, що і є на сьогоднішній день ключовим приводом для критики процесу мирного врегулювання. І це той випадок, коли поганий мир не краще за (якщо не гірше) війни", – зауважив Тарута.

"При цьому сценарії громадянам України буде важко пояснити – за що стільки місяців гинули найкращі сини нашої батьківщини, а держава несла колосальні витрати на АТО", – додав він.

Тарута також вважає, що можлива легітимізація сепаратистів на Донбасі через процедуру місцевих виборів, а також прецедент щодо "особливого статусу" стане приводом для  сепаратистських настроїв в інших областях України.

Як відомо, 5 вересня у Мінську під час зустрічі переговорної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі підписали документ, який став базовим для початку режиму припинення вогню, який встановив президент України Петро Порошенко, починаючи з 18:00 5 вересня.

19 вересня у Мінську підписали меморандум про реалізацію протоколу від 5 вересня. Згідно із документом, передбачається припинення застосування зброї, виведення з території України іноземних формувань тощо.

Утім, за даними військових, терористи та російські війська не дотримуються умов оголошеного перемир'я.