Тимчук: дивацтва ОБСЄ пояснюються тим, що за “український напрямок” в організації відповідають громадяни РФ

24 Вересня 2014, 21:56

Він прокоментував інформацію щодо того, що в ОБСЄ відхрестилися від можливого обстрілу їхніх спостерігачів на Луганщині.

"Цілком допускаю, що помилилися і ми, і "Північ", і РНБО. Все може бути. Але проблема в тому, що це далеко не перший випадок дивної поведінки і заяв спостерігачів ОБСЄ в контексті подій на Донбасі. Можливо, ці дивацтва пояснює той факт, що в ОБСЄ "український напрямок" курирують в тому числі і громадяни Росії?", – зазначив Тимчук.

"Наприклад, "дієвий моніторинг" кордону України з Росією забезпечують спостерігачі ОБСЄ, яких курирує Департамент транскордонних загроз ОБСЄ. Очолює цей департамент Олексій Лиженков – виходець з МЗС РФ, вихованець підстаркуватого пропагандиста Лаврова. Це, вибачте, як розуміти?", – пише координатор "Інформаційного опору".

"З боку Європи було б куди коректніше, якби подібні посади на даний момент займали представники третьої, незацікавленої сторони. Бо виникає занадто багато незручних питань", – підсумував Тимчук.

Нагадаємо, раніше  прес-центр оперативного командування "Північ" повідомив, що 23 вересня  представники спостережної місії ОБСЄ потрапили під обстріл разом із силами АТО на Луганщині. Згодом цю інформацію підтвердили в РНБО.

Однак моніторингова місія ОБСЄ в Україні заявила, що її спостерігачі не потрапляли під обстріл на Донбасі.