На Черкащині й Полтавщині вже почали відключати електроенергію

24 Вересня 2014, 20:28

Згідно з повідомленнями, у зв'язку з виникненням дефіциту палива і гідроресурсів, з 23 вересня введені графіки аварійних відключень. За даними прес-служби, графіками охоплені лінії, що живлять побутових і промислових споживачів області. Тривалість і обсяги відключень електроенергії надалі будуть регламентовані диспетчером Північної енергосистеми.

У прес-службі ПАТ "Черкасиобленерго" з посиланням на технічного директора ПАТ Анатолія Гончаренко повідомили, що 23 вересня о 11.30 були застосовані графіки аварійного відключення на величину 24,3 Мвт. Відключення закінчилося в 16.58. У ПАТ "Черкасиобленерго" відзначають, що графіків відключення світла не буде.

Нагадаємо, що на Київщині ввели графіки аварійних відключень електроенергії.

Як відомо, Міністерство енергетики та вугільної промисловості ще в серпні направило обласним енергопостачальним компаніям повідомлення про можливе тимчасове припинення електропостачання населення, як це було в 90-х роках, у зв'язку з виникненням дефіциту потужностей в об'єднаній енергосистемі України. Україна вперше за тривалий період почне імпортувати енергетичне вугілля для забезпечення потреб теплових електростанцій. Забезпечити ТЕС вугіллям власного видобутку сьогодні практично неможливо через бойові дії на сході країни, де розташована велика частина діючих шахт. 50% електроенергії, що виробляється в Україні, генерують АЕС, решта виробляють ТЕС шляхом спалювання газу і вугілля. Брак газу і зупинка 80% шахт викликали дефіцит енергоносіїв і, як наслідок, електроенергії. «Київобленерго» експлуатує розподільні електричні мережі, розташовані на території Київської області (за винятком столиці), і поставляє електроенергію споживачам регіону.