Сестра Дмитра Потєхіна: Питанню визволення цивільних заручників на Донбасі надають мало уваги

23 Вересня 2014, 16:06

«Дмитро вже 47 днів перебуває у полоні. Нам відомо його місцеперебування, проте прямого контакту з ним не мали. Інформацію отримуємо час від часу від визволених полонених, які перебували разом з ним. Відомо, що 8 вересня Дмитро оголосив голодування з метою, на мою думку, вплинути не на тих, хто його утримує, а на нашу українську сторону», – сказала сестра журналіста.

На думку Валлє, держава повинна більше втручатися у ситуацію з полоненими цивільними громадянами на Донбасі.

«Перемовини ідуть дуже довго і доволі незрозумілим чином. Мені повідомляли, що був уже певний прогрес. Однак, Дмитро то потрапляє до списків, то зникає. Є проблема, що журналістів тримають до останнього довго і держава ними не опікується. Мені прямим текстом кажуть регулярно, що пріоритет – військовополонені, а цивільні в останню чергу», – додала Валлє.

«Переговори щодо усіх полонених ведуть тільки перемовники. Взагалі, тут є три сторони. Перша сторона – це державні органи, яких там просто не слухатимуть, друга – перемовники. Вони хочуть звільняти передусім військовополонених і це їхнє право, вони нікому не зобов’язані. Третя сторона – «ДНР» та «ЛНР», які мають свої інтереси. Ми, родина – це четверта сторона. І ми, як родини цивільних полонених, у ситуації глухого кута, тому що нам кажуть з одного боку не кажіть нічого, не треба ніякої публічності, нічого не робіть, сидіть чекайте. Ми місяць до цього дослуховавувалися. Однак вже 47 днів минуло», – наголошує сестра Дмитра Потєхіна.

Нагадаємо, про викрадення на Донбасі журналіста Дмитра Потєхіна стало відомо 12 серпня.

Також повідомлялося, що ІМІ визнав Крим, Донбас та Київ найгіршими регіонами для роботи журналістів.