На Луганщині бойовики використовують безпілотники, порушуючи мінський протокол

22 Вересня 2014, 11:45

"У місцях розташування базових таборів, блокпостів, взводних опорних пунктів військ оперативного командування "Північ", засобами протиповітряної оборони зафіксовано шість прольотів безпілотних літальних апаратів, що є прямим порушенням меморандуму щодо заборони польотів безпілотних літальних засобів", – йдеться у тексті.

За попередньою інформацією, апарати запустили з території, які перебувають під контролем "ЛНР".

Окрім того, українські сили співпрацюють та забезпечують умови роботи моніторингової місії ОБСЄ.

"Протягом минулої доби у зоні відповідальності військ оперативного командування "Північ", з метою фіксування порушень вимог припинення вогню військовослужбовці забезпечили роботу представників ОБСЄ", – йдеться у тексті.

Роботу ОБСЄ забезпечили за маршрутами: Сєверодонецьк-Новоайдар-Щастя-Макарівка-Станиця Луганська та Сєверодонецьк-Лисичанськ-Громове-Новотошківське-Олександрівськ-Луганськ.

Водночас, за інформацією оперативного командування "Північ", минулої ночі бойовики не обстрілювали українські позиції.

Раніше повідомлялося, що за даними "Інформаційного опору", терористи обстрілювали позиції АТО у ніч на 22 вересня, у тому числі й з мінометів.

Також нагадаємо, що Росія продовжує постачання зброї та оснащення бойовикам, які можливо готують одночасний наступ на півночі Донбасу та у Приазов'ї.