Бойовики продовжують ігнорувати режим припинення вогню

20 Вересня 2014, 18:55

"Ігноруючи режим тимчасового припинення вогню, незаконні збройні формування продовжують обстрілювати позиції сил антитерористичної операції", – йдеться у повідомленні.

Так, обстрілів зазнали блок-пости в районах населених пунктів Піски, Редкодуб, Центральний, Золотоє, Розсипне, Приовражне, Нижня кринка у Донецький області.

"В свою чергу сили АТО дотримуються режиму припинення вогню, наносять вогневі ураження противнику лише з метою нейтралізації його вогневих точок.

Стан справ щодо підрозділів, розташованих в районі Дебальцевого, знаходиться під контролем командування АТО.

У прес-центрі АТО запевнили, що військові продовжують здійснювати ізоляцію кризового району шляхом несення служби на блокпостах та опорних пунктах, проводять заходи з інженерного обладнання державного кордону України.

Також зазначено, що ситуація в районі Маріуполя є стабільною, там сили АТО проводять заходи, спрямовані на недопущення втрат серед особового складу.

Як відомо, 5 вересня у Мінську під час зустрічі переговорної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі підписали документ, який став базовим для початку режиму припинення вогню, який встановив президент України Петро Порошенко, починаючи з 18:00 5 вересня.

20 вересня у Мінську підписали меморандум про реалізацію протоколу від 5 вересня. Згідно із документом, передбачається припинення застосування зброї, виведення з території України іноземних формувань тощо.

Втім, за даними військових, терористи та російські війська не дотримуються умов оголошеного перемир'я.