В Луганськ приїхали перші українські вантажівки з гуманітаркою

20 Вересня 2014, 16:09

"За моєю інформацією, вже знаходиться там на складах Червоного Хреста і буде роздаватися тим, хто її потребує. Ми раді, що нарешті Червоний Хрест отримав можливість доставити гуманітарку, що цей груз іхав під супроводом МНС і так і роздаватиметься. Що найближчим часом поїдуть нові вантажівки, бо ж на складах Старобельська і Сєвєродонецька ще майже 600 тонн гуманітарки", – написала Геращенко.

За її словами,  серед гуманітарної допомоги консерви, крупи, цукор, мука, предмети гігієни.

"Влада дбає про своіх громадян і працює у повній відповідності до норм Міжнародного Червоного хреста. Доставка гуманітарного грузу стала можлива завдяки початку перемир'я і це перші маленькі, але важливі наслідки мирного плану", – повідомила Геращенко.

Нагадаємо, 14 серпня з Києва, Харкова та Дніпропетровська вирушили колони вантажівок з гуманітарною допомогою для жителів Донбасу, загалом – 71 автомобіль, 800 тонн вантажу.

За даними РНБО, станом на 18 серпня 10 міст Донбасу отримали партію української гуманітарної допомоги.

Як відомо, Росія вже тричі направляла в Україну свої так звані "гуманітарні конвої" без погодження з офіційною владою. За даними українського РНБО, вантажівки першого з них вивезли з України обладнання військових заводів і трупи російських солдатів.

У Києві такі дії називають вторгненням і вимагають від Москви "припинити провокації"