РНБО не в курсі, що було у “камазах Путіна”

20 Вересня 2014, 13:27

Польовий нагадав, що КПП "Ізварине", через який пройшли вантажівки, не перебуває під контролем українських прикордонників.

"Там немає ані наших митників, ані прикордонників, відповідно російська сторона, у порушення норм міжнародного права і з порушенням суверенітету України, самостійно визначає вміст вантажів, які перетинають кордон України", – зазначив він. 

"Нам нічого невідомо про вміст вантажу від РФ. Офіційно в нас ніякої інформації про це не було", – додав представник РНБО.

При цьому він зазначив, що Росія "інформувала українську  сторону про те, що такий вантаж буде надходити", але це інформування не можна назвати офіційним приводом для узгодження умов перетину та оглядом і супроводженням вантажу представниками Червного Хреста. 

Нагадаємо, третій конвой з російською так званою "гуманітарною допомогою" прибув вранці 20 вересня до Донецька.

Раніше в Міжнародному комітеті Червоного Хреста повідомили, що не бачать сенсу брати участь у підготовці третього російського гуманітарного конвою на Донбас.

Як відомо, Росія вже двічі направляла в Україну свої так звані "гуманітарні конвої" без погодження з офіційною владою. За даними українського РНБО, вантажівки першого з них вивезли з України обладнання військових заводів і трупи російських солдатів.

У Києві такі дії називають вторгненням і вимагають від Москви "припинити провокації"