У «Батьківщині» пропонують скасувати закони про статус Донбасу й амністію

17 Вересня 2014, 11:11

Авторами документів виступили депутати від "Батьківщини" Іван Кириленко, Юрій Одарченко, Роман Ілик та Олександр Абдулін, а також позафракційні Анатолій Гриценко та Олег Канівець.

У пояснювальній записці йдеться, що закони про статус Донбасу та амністію були проголосовані з грубим порушенням регламенту, зокрема – була прихована інформація щодо персонального голосування кожного депутата, що ставить під сумніви достовірність результатів голосування.

Крім того, стверджують автори постанов, деякі депутати голосували чужими картками.

Також вони нагадали, що після першого читання законопроект можна одразу голосувати у другому лише за умови, що від депутатів не надійшло жодних зауважень, а такі зауваження були, але їх проігнорували.

Як відомо, 16 вересня Верховна Рада прийняла закони про амністію та про особливий статус окремих районів Донецької і Луганської областей.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявляв, що під амністію не підпадають злочинці, які вчинили злочини за статтями Кримінального кодексу щодо умисного вбивства, тероризм, замаху на життя державного діяча, працівника правоохоронних органів, судді, згвалтування, мародерства, знущання над загиблими, знущання над пам'ятниками, і низкою інших статей.