Уряд пропонує ввести санкції проти 200 росіян і компаній РФ

15 Вересня 2014, 23:36

"Кабінет міністрів доповідав в парламенті декілька разів, і нам вдалося проголосувати закон про санкції. До того моменту не було можливості вводити санкції", – сказав Яценюк.

За його словами росіянам не вдалося розбити єдність України, США та ЄС в питанні санкцій, "не дивлячись на складності, на все лобі, яке є в Росії". Разом з тим, Яценюк наголосив, що рішення ухвалює Рада національної безпеки та оборони.

"Закон прийнятий, підписаний. Рішення приймає Рада національної безпеки і оборони. Санкції стосуються, передусім, заборони на в’їзд – вже готові списки в близько 200 осіб. Також йдеться про замороження активів, заборону на участь в приватизації, введення фінансового моніторингу по всім компаніям, близьким до уряду Росії», – сказав Яценюк.

Він також заявив, що санкції стосуються заборони на придбання за державні кошти товарів з РФ.

"Підготовлені всі списки, всі компанії… Ми працювали над цим півтора місяці і очікуємо на рішення РНБО, яке має відбутися в найближчий час", – сказав Яценюк

Нагадаємо, 14 серпня парламент ухвалив урядовий закон про санкції.

10 вересня президент України Петро Порошенко підписав закон. Наступного дня закон про санкції набув чинності. Повідомлялося, що це дозволить уряду найближчим часом передати на розгляд Ради нацбезпеки і оборони список санкцій стосовно 172 фізичних і 65 юридичних осіб з РФ і низки інших країн, які підтримують російську агресію на сході України.