Алла Лазарева головна редакторка «The Ukrainian Week, Edition Francaise», керівниця напрямку іномовлення, власна кореспондентка «Тижня» у Парижі

Украінці, литовці, поляки та французи вимагають не продавати “Містралі” Путіну

7 Вересня 2014, 20:39

У заході взяли участь активісти украінськоі, литовськоі, польськоі громад та французи, які не згідні з політикою спввпраці з путінською Росією. Під час протестноі акціі російські моряки, котрі навчаються в Сен-Назарі, сиділи зачиненими на кораблі "Смольний" і отримали дозвіл вийти на палуби лише тоді, коли демонстрація закінчилася.

"Не давайте гранати мавпам, а "Містралі" – Путіну", "Мовчання – це колаборація", "Скільки євро за життя моіх батьків?", – можна було прочитати на транспорантах учасників. Керівництво російського контингента вийти до активістів відмовилося. Натомість, люди в кепочках, з територіі причалу "Смольного", уважно фільмували все, що відбувалося на демонстраціі.

Протестну акцію спробували спровокувати кілька агресивних осіб, які обзивали украінців "фашистами" та вигукували "Слава Росіі". Попри те, що в той же день у Сен-Назері збиралися на підтримку Росіі активісти французького Національного фронту, серйозних сутичок не сталося.