У Миколаєві затримали сепаратистів, які палили автівки патріотів

4 Вересня 2014, 16:57

«Контррозвідка припинила діяльність групи осіб, які в липні-серпні 2014 року з метою залякування підпалювали автомобілі мешканців обласного центру, котрі надавали гуманітарну допомогу українським воякам в зоні АТО», – зазначили в СБУ.

За даними СБУ, у березні-квітні 48-річний працівник миколаївської енергопостачальної компанії, повернувшись з Москви, сформував злочинну законспіровану групу.

"За завданням кураторів з РФ члени групи збирали інформацію про волонтерів, громадських активістів, які доправляли гуманітарну допомогу військовослужбовцям 79-ої аеромобільної бригади ЗС України", – йдеться у повідомленні.

27 серпня співробітники СБУ затримали ватажка угрупування та трьох його поплічників "на гарячому" під час підпалу автомобіля місцевого патріота. У зловмисників вилучили пляшку із легкозаймистою речовиною, а також друковані матеріали антиукраїнського змісту.

Слідчими Управління СБ України в Миколаївській області відкрите кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.258 (терористичній акт). Усім затриманим повідомили про підозру у скоєнні злочину.

Рішенням Центрального районного суду Миколаєва їм обранли запобіжний захід – утримання під вартою.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині працівники СБУ затримали трьох депутатів районних рад м. Дніпродзержинська, представників керівної ланки міського осередку Комуністичної партії України, які поширювали антиукраїнську агітацію та підбурювали місцевих мешканців до сепаратизму.