ОДА: Батальйон “Прикарпаття” вивели для відновлення боєздатності

2 Вересня 2014, 09:37

"У відповідь на Ваше звернення повідомляємо, що за інформацією Генерального штабу Збройних Сил України від 28.08.2014, згідно з рішенням начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України 5 батальйон територіальної оборони виведено до місця відновлення боєздатності", – йдеться у листі.

Прес-служба зазначає, що 25 серпня, з огляду на складну ситуацію, в якій опинилися військовослужбовці батальйону "Прикарпаття", голова ОДА Троценко звернувся до керівництва держави з проханням вивести батальйон із зони АТО для переформатування та відновлення боєздатності.

Нагадаємо, бійці батальйону «Прикарпаття» залишили зону АТО і повернувся зі зброєю на місце постійної дислокації у військову частину, розташовану в селищі Делятин. Командир батальйону Віталій Комар стверджує, що таке рішення допомогло вберегти життя військових.

Самі бійці стверджують, що зазнали важких артобстрілів з боку росіян. Вони запевняють, що прямують лише на ротацію та перегрупування, оскільки провели у зоні АТО два місяці.

Інцидент розслідує військова прокуратура, вчинок батальйону вважають дезертирством.

Як відомо, згодом івано-франківський обласний військовий комісар полковник Ігор Павлюк заявив, що бійці батальйону територіальної оборони «Прикарпаття» отримали від вищого командування офіційну відпустку до 3 вересня.