РНБО: катери прикордонників розстріляли керованими ракетами

1 Вересня 2014, 13:45

"Вчора о 15:10 з керованих ракетних установок з району населеного пункту Безіменне завдали удару по Маріупольському загону морської охорони, у складі катерів «Гриф» та «Калкан». Катери патрулювали на відстані 3 миль від берега. На катері «Гриф» виникла пожежа, після чого він затонув. На порятунок екіпажу прибули інші катери Морської охорони, завдяки чому було врятовано 8 моряків, з яких 7 було з пораненнями та опіками. Пошуки ще 2 прикордонників тривають", – сказав Лисенко.

Він зазначив, що також вчора о 12:40 та 13:10 прикордонники зафіксували пуск 4-х ракет в районі Красної Талівки Луганської області. Обстріл вівся також з території Нижнемитякине Ростовської області Росії.

Нагадаємо, 31 серпня в Азовському морі обстріляли українські катери берегової охорони.

У Держприкордонслужбі згодом повідомили, що з обстріляних катерів врятували 10 прикордонників, двоє зникли безвісти. 

"Наразі відомо, що сім осіб з пораненнями перебувають у лікарні Маріуполя. Серед них одна особа – з важкими пораненнями, двоє –  з середніми та четверо мають легкі ушкодження. Ще двоє матросів-прикордонників розшукують. Поки що їх вважають зниклими безвісти. Всього на двох катерах перебували 12 осіб, троє не постраждали", – заявив Слободян.