В зоні АТО знову захопили російських десантників

31 Серпня 2014, 15:58

”Під час виходу з оточення однієї із груп було захоплено декількох російських десантників”, – сказав Лисенко.

Він нагадав, що оскільки офіційно Росія не веде війну з Україною, захоплені військовослужбовці з обох сторін є не військовополоненими, а затриманими.  

Крім того, за словами Лисенка, відповідно до норм міжнародного права, українська сторона належним чином поводиться із затриманими.

Натомість, сказав він, невідомо, як російська сторона поводиться з українськими військовими, які з тих чи інших причин опинилися «в руках у неї».

Нагадаємо, 25 серпня бійці батальйону "Азов" заявили про знищення російського танка та взяття у полон військових. Затримані зізналися, що є військовослужбовцями ЗС РФ та заявили, що не знали, що їдуть в Україну. Згодом командування 331-го гвардійського полку 98-ї дивізії ВДВ РФ визнало, що окрім полонених та поранених ЗС РФ понесли в Україні втрати.  За їхніми словами, зіткнення російського десанту  з українськими силовиками сталося "випадково".

27 серпня десантників доправили з Донбасу до СІЗО у Києві.

СБУ відкрито досудове розслідування за ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній організації, сприяння діяльності терористичної організації) і ч. 1 ст. 263 ККУ (незаконне поводження із зброєю, бойовими запасами або вибуховими речовинами).

31 серпня стало відомо, що 30 серпня 9 десантників з РФ обміняли на 63 українських військових.