РНБО підтверджує захоплення Новоазовська росіянами

28 Серпня 2014, 13:25

"Продовжується контрнаступ підрозділів збройних сил РФ та бандформувань у південно-східній частині Донецької області. Вчора під контроль російських військових перейшло місто Новоазовськ, а також ряд населених пунктів Новоазовського, Старобешівського, Амвросіївського районів", – сказав Лисенко.

Він додав, що на південному напрямі протягом 27 серпня ситуація розвивалась наступним чином: близько 11:00 околиці Новоазовська та позиції Збройних сил були обстріляні з установок «Град» з території Росії. Після цього о 12:30 почалася атака двома колонами військової техніки у складі танків, БМП та БТР, які зайшли в Україну з Весело-Вознесенки та Максимова Ростовської області РФ.

Лисенко зазначив, що українські прикордонники та бійці Нацгвардії, не маючи важкого озброєння, відступили.

Також повідомляється, що з метою збереження життя українських військових та перегрупування сил та засобів наказом командування АТО з Новоазовська виведені підрозділи об’єднаних сил АТО, МВС і Державної прикордонної служби.

Лисенко додав, що ближче до вечора обидві російські колони увійшли в Новоазовськ.

Бронетехніка росіян та їхніх найманців також знаходиться в околицях Новоазовська.

Речник РНБО додав, що біля населеного пункту Холодне зафіксовано систему залпового вогню «Ураган».

Водночас, за словами Лисенка, на Маріупольському напрямі силами та засобами об’єднаних сил АТО продовжується удосконалення інженерно-фортифікаційного обладнання блокпостів та опорних пунктів та здійснюються профілактичні заходи на території міста Маріуполь.

Нагадаємо, 27 серпня російські війська атакували українські сили на півдні Донеччини та зайняли Новоазовськ і сім сіл поблизу міста.