Діячі польської “Солідарності” закликали українців не покладатися на Францію та Німеччину

28 Серпня 2014, 13:15

"Сьогодні Росія веде з Україною неоголошену війну, але це – її стиль і методи. Так само, як орди більшовиків у 1920 році ми зупинили неподалік Варшави, дасть Бог, що ви зупините їх на Донбасі", – йдеться у листі.

Також підписанти переконані, що великі європейські країни піклуються тільки про свої власні інтереси, тому не варто розраховувати на їхню підтримку.

"Не розраховуйте на Німеччину, не розраховуйте на Францію, вони піклуються тільки про свої власні інтереси. Борітеся звитяжно! Росія прислухається тільки до сили. Будьте сильними!" – додали у тексті.

Звернення підписали, зокрема, діячі "Воюючої Солідарності" Ядвіга Хмєльовська і Пйотр Хлєбовіч, політолог Пшемислав Журавський вел Граєвський, голова політичного комітету кримських татар на чужині Селім Хазбієвіч, представник комітету репресованих під час воєнного стану Тадеуш Волинець, а також представники інших польських організацій, що об’єднують ветеранів антикомуністичої опозиції.

Нагадаємо, 28 серпня у Єврокомісії не приєдналися до заяви речника представництва в Україні, який також заявив про вторгнення російських військ на територію материкової України.