На День Незалежності за порядком у Києві спостерігатимуть 3 тис міліціонерів

18 Серпня 2014, 17:48

На брифінгу в понеділок начальник главку розповів, що столична міліція активно готується до забезпечення порядку під час параду, приуроченого до Дня незалежності, а також в цілому до святкування по всьому Києву. За словами Терещука, правоохоронці "відпрацьовують осіб, які можуть вчиняти будь-які злочинні дії". 

"Ми виставляємо по максимуму більш 3 тис міліціонерів. Крім того, буде долучена і громадськість", – зазначив він. 

За його словами, організація "Варта порядку" регулярно виїжджає із співробітниками міліції на місце злочину. Інші громадські організації, формування, які співпрацюють з міліцією, також будуть задіяні в забезпеченні правопорядку в День Незалежності.

"Міліція буде переведена на особливий порядок служби – цілодобовий", – підкреслив Терещук. 

Говорячи про кількість міліціонерів, які будуть працювати в День Незалежності, начальник столичного управління міліції зазначив, що все залежатиме від дислокації.

"Якщо дислокація буде вимагати більшої кількості співробітників міліції, ніж 3 тис, то їх буде і більше", – розповів він, додавши, що правоохоронці відпрацюють всі станції метрополітену, підземні переходи, проведуть ретельну перевірку на можливу наявність вибухівки та інших небезпечних предметів. 

Що стосується забезпечення правопорядку безпосередньо на Майдані Незалежності, то, за словами Терещука, там перебуватиме велика частина правоохоронців, задіяних цього дня до несення служби. Загалом у центрі міста може бути близько 2 тис правоохоронців.

Як відомо, згідно з указом про святкування 23-ї річниці Незалежності України, в Києві та інших населених пунктах піднімуть Державний прапор України, відбудеться покладання квітів. У Києві також відбудуться урочисті заходи за участю керівництва держави. Крім того, в цей день, згідно з указом, у Києві та Одесі пройде парад військ, тематичні конференції, круглі столи та виставки. 

У параді військ у Києві в День Незалежності України 24 серпня братимуть участь близько 1500 людей і 49 одиниць техніки. Учасники параду вшанують хвилиною мовчання своїх товаришів, загиблих в зоні АТО.