РНБО: терористи не гарантують безпеку “гуманітарним КамАЗам”

18 Серпня 2014, 13:59

«Станом на 11 ранку у зв’язку з відсутністю погодження питань гарантій безпеки руху колони з гуманітарним вантажем з боку терористичних організацій з представниками Червоного Хреста, прикордонно-митне оформлення вантажу не проводились», – зазначив він.

Лисенко також заявив, що напередодні прикордонники попередили спробу терористів провезти частину вантажу на територію України.

За словами речника РНБО, «17 серпня о 12:50 до пункту пропуску «Донецьк», що на території РФ, прибуло 16 тентових автомобілів «КамАЗ» білого кольору, 1 паливозаправник, 1 автобус, із начебто гуманітарного конвою, які розмістились на стоянці біля пункту пропуску. Після цього з боку України на очах російських прикордонників до українських представників під’їхала група бойовиків на 8 автомобілях та 3 автобусах. Українські прикордонники зайняли оборону для відбиття нападу. Після перемовин з прикордонниками Росії терористи відійшли вглиб території України».

Нагадаємо, перевіряти "гуманітарний конвой" РФ в пункт пропуску "Донецьк" Ростовської області (з української сторони – це тимчасово закритий ПП "Ізварине" – ред.) прибули 59 фахівців, з яких 41 – представники Державної прикордонної служби України та 18 працівників митниці.

Раніше в РНБО заявили, що "гуманітарний конвой" з Росії досіперебуває на території РФ у м.Донецьк, документів на нього не надають.