Лавров хоче “загальбноприйнятих формулювань” з українського врегулювання

18 Серпня 2014, 11:33

"Домовилися, що з усіх цих питань – завдання припинення вогню, доставки гуманітарної допомоги, забезпечення більш ефективного контролю на кордоні і підготовки умов для запуску політичного процесу – ми продовжимо в найближчі дні розмову, з тим, щоб намагатися вийти на загальноприйнятні формулювання", – заявив Лавров.

Також Лавров додав, що обговорить з колегами можливість виходу на домовленості у вигляді "документу".

"Поки формулювань у нас немає. Ми в найближчі дні обговоримо в робочому порядку з моїми вчорашніми співрозмовниками, чи є у нас можливість вийти на якісь загальні домовленості на папері, а за підсумками доповімо керівникам держав. І далі вирішуватимемо, після доповіді главам держав, в якому форматі продовжувати роботу", – додав російський міністр.

Окрім того, Лавров хоче, щоб західні партнери переконали владу України припинити вогонь на Донбасі.

"На жаль, припинення вогню не досягли. Так, звичайно, припинення вогню – це двосторонній процес. Нам скаржилися наші колеги з Києва, що ополченці не виходять на зв'язок. Важко виходити на зв'язок, коли тебе бомблять постійно, як це відбувається в Луганську", – переконаний він.

"Тут є над чим попрацювати нашим західним партнерам, які мають прямий вплив на Київ", – заявив міністр закордонних справ Росії.

Нагадаємо, 17 серпня у Берліні відбулася зустріч міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії.

Як повідомлялося, український міністр Павло Клімкін назвав перемовини "надскладними", а його наімецький колега Франк-Вальтер Штайнмайєр заявив про "прогрес у деяких точках".