Укрзалізниця поскаржилась Генпрокуратурі, що сепаратисти знищили 164 вагони на Донеччині

11 Серпня 2014, 22:50

Зокрема, мова йде про умисне знищення, пошкодження або привласнення державного майна.

«Так, працівниками Донецької залізниці виявлені факти умисного знищення та крадіжки 164 вантажних вагонів, які є на балансі підприємств залізничного транспорту, підпорядкованих Укрзалізниці. Зокрема, на станції Кіндрашівська-Нова (Луганська обл.) сепаратисти несанкціоновано порізали 63 вантажні вагони, на ст. Микитівка (Донецька обл.) – 8, на ст. Рутченкове (Донецька обл.) – 14, на ст. Ларине (Донецька обл.) – 4 та на ст. Пантелеймонівка (Донецька обл.) – 30. Крім того, на станції Донецьк-2 викрадено 37 універсальних платформ та 8 піввагонів, які територіально знаходяться в зоні АТО», – йдеться у повідомленні.

У заяві залізничники повідомляють Генпрокуратурі й про інші дії злочинців, які містять ознаки низки кримінальних правопорушень. Серед яких – руйнування шляхів сполучення, споруд, рухомого складу, засобів зв’язку чи сигналізації, викрадення або захоплення залізничного рухомого складу, а також самоуправство та розбій.

«З травня поточного року одним із сепаратистських озброєних угрупувань фактично привласнено повноваження щодо управління залізничним транспортом та іншим майном ДП «Донецька залізниця» в зоні антитерористичної операції», – йдеться у заяві.

У зв’язку з цим Укрзалізниця просить Генеральну прокуратуру порушити кримінальне провадження за низкою статей, зокрема 187, 194, 277, 278 та 356 Кримінального кодексу України. 

Як повідомлялося, терористи почали використовувати танки для знищення колій на станціях донецької залізниці.

5 серпня в Укрзалізниці заявили про збитки від дій терористів на суму 600 млн грн.