На Донбасі звільнили 1,7 тис міліціонерів

7 Серпня 2014, 17:02

"На нещодавно звільнених від проросійських терористів територіях відбувається процес очищення міліції – працюють спеціальні групи, які вивчають, які правоохоронці мають бути звільнені з лав, а з якими можна далі працювати. Міністерством було сформовано декілька груп, які в своєму спорядженні мають детектор брехні, так званий, поліграф, фахівців з психологічної служби, кадрової, з підрозділів внутрішньої безпеки, для вивчення ситуації", – йдеться у повідомленні.

Слівінський наголосив, що зараз з об`єктивних причин неможливо провести атестування.

"Тому ці групи йдуть, як передові, розвідувальні – вивчити ситуацію, позбутися вже тих працівників, яких використати в подальшому буде неможливо. Я думаю, процес буде довгий. Необхідно буде проходити ще атестування особового складу, необхідно подумати, кого залучити, можливо, з інших регіонів”, – наголосив він.

На думку Слівінського, переатестувати треба близько 80% особового складу міліції Донецької і Луганської областей, а це близько 20 тис. правоохоронців.

"На сьогоднішній день наказами як міністра, так і керівництва Донецької і Луганської областей звільнено близько 1700 осіб. Це люди, які, скажімо так, не з`явилися на роботу і на сьогоднішній день місце їх перебування невідоме. Є частина людей, які самі написали рапорти – неготові вони служити, є частина людей, яких звільнили за порушення дисципліни, але це не основна частина території”, – повідомив Слівінський.

За його словами, вже закінчена перевірка в райвідділках Слов`янська, Краматорська, Артемівки і Дружківки, працює група у Красному Лимані і Костянтинівці Донецької області, а також у райвідділах нещодавно звільнених населених пунктах Луганщини – Лисичанську, Сєверодонецьку та Рубіжному.

Нагадаємо, раніше  міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що для заміни дискредитованих міліціонерів та дизертирів на Донбасі потрібно до 20 тис. осіб.