Ізраїль заявив про виведення військ із сектору Газа

5 Серпня 2014, 09:30

"Армія завершила знищення останнього відомого нам тунелю і завершує виведення військ з сектору Газа до часу, коли набирає чинності 72-годинне перемир'я", – зазначили у повідомленні.

Також повідомили, що Ізраїль погодився з пропозицією Єгипту про триденне гуманітарне перемир'я.

"Ізраїль від початку підтримував єгипетську ініціативу, а також від початку наполягав на тому, що вогонь буде зупинений без будь-яких попередніх умов", – повідомило джерело в Єрусалимі.

"Якщо умови угоди про припинення вогню будуть виконані, то не буде необхідності у військовій присутності Ізраїлю в Газі", – додали у тексті.

Крім того, представники палестинських угруповань також заявили, що підтримують пропозицію Єгипту про тимчасове припинення бойових дій у секторі Газа.

Очікують, що 72-годинне перемир'я дозволить сторонам запустити переговорний процес для припинення бойових дій у секторі Гази.

За деякими даними, Єгипет, виконує посередницьку функцію та вже запросив ізраїльську і палестинську делегації до Каїру на переговори з довгострокового припинення вогню. Палестинська делегація вже знаходиться в єгипетській столиці.

Нагадаємо, що армія оборони Ізраїлю провела військову операцію у секторі Газа.