Військові закупили американських рацій на 58 млн грн

4 Серпня 2014, 13:58

Як зазначається, замовлено 4 412 одиниць обладнання DMR – цифрового мобільного радіо, призначеного для зв’язку в структурних підрозділах ВВ МВС та Нацгвардії. Марка, комплектація та ціни не уточнюються.

Зазначено лише, що це обладнання виробництва "Моторола" (США), яке відповідає військовим стандартам не нижче МІL-STD 810F та IP 57 (набір стандартів, що характеризують стійкість до механічних пошкоджень, вологи, температури, тиску тощо).

До кінця липня техніку мали доставити на склад у Нових Петрівцях, де розташовано Навчальний центр Національної гвардії.

Замовляють саме це обладнання, оскільки наразі експлуатують аналогічне, закуплене у 2009 році.

Фірму "Доля і Ко" було обрано постачальником з огляду на готовність надати потрібну кількість обладнання упродовж доби з моменту підписання договору.

Власниками фірми "Доля і Ко" є Лариса й Андрій Татарінцеви. За останні шість років фірма виграла тендерів на 136,01 мільйона гривень, нинішня закупівля є відтак її найбільшим держзамовленням.

Наприкінці травня фірма також отримала замовлення від Міністерства оборони на 90 комплектів засобів транкового зв’язку за 34,89 мільйона гривень.

Нагадаємо, раніше військова частина 1498 Держприкордонної служби уклала угоду з ТОВ "Науково виробниче підприємство "ТЕМП-3000" на закупівлю бронежилетів "Корсар" на загальну суму 11,17 мільйона гривень