Мер Луганська: У місті практично закінчились готівка, продукти харчування та вода

2 Серпня 2014, 16:12

Луганську не виплачуються пенсії і зарплати. Казначейство не працює, банки закриті, готівки в місті практично немає", – йдеться у заяві мера.

За його словами, люди не можуть придбати продукти першої необхідності.

"Люди, які залишилися в місті, продовжують забезпечувати його життєдіяльність, лікують хворих і поранених, сьогодні не мають засобів до існування. Зарплату вони отримали мінімум місяць тому, по деяких підприємствах заборгованість становить два і більше місяця. Без копійки грошей залишилися пенсіонери, які не можуть придбати елементарний запас продуктів", – додали у тексті.

Крім того, у місті дефіцит продуктів та питної води.

"Через тривалу відсутність електроенергії продукти зіпсувалися. Поставок в місто продукції немає. Асортимент скорочується з кожним днем. Магазини закриваються, у багатьох об'єктах роздрібної торгівлі спостерігаються черги і ажіотажний попит на продукцію. Незважаючи на складності, триває виробництво хліба, працює м'ясокомбінат, молокозавод припинив роботу через відсутність поставок сировини", – йдеться у тексті.

Також повідомили, що воду перестали знезаражувати тиждень тому.

"Немає поставок питної води. Водопровідна вода вже більше тижня не знезаражується. Придбати бутильовану воду практично неможливо", – зазначено у заяві. 

Як повідомлялося, у Луганську ведуть бойові дії, а місто зазнало руйнувань.