РНБО: російські спецслужби поширюють міфи про примусовий призов до Збройних сил України

31 Липня 2014, 18:10

«Сьогодні російські спецслужби вдались до чергової інформаційної атаки. Так, було поширено чутки про нібито примусовий призов до лав Збройних Сил України. Інформаційна провокація була організована за типовою схемою», – зазначив він.

Лисенко розповів, що «спочатку через «фейкових» користувачів в соціальних мережах було поширено брехливі факти про арешти та затримання людей на вулицях. Потім було штучно підвищено рейтинг фейкового меседжу про те, що юнаків призовного віку міліціонери разом з військовими хапають прямо на вулицях, в потягах чи автобусах і відразу відправляють в зону АТО».

Після цього, за словами Лисенка, «через низку проплачених журналістів-пропагандистів цей допис використали в засобах масової інформації. Таким чином було створено віртуальну ілюзію правди».

Нагадаємо, раніше російська журналістка Олена Кочкіна, яка працює на телеканал "Росія 24" на своїй сторінці у Facebook написала, що українців нібито масово забирають до Національної гвардії. Цей допис породив у Мережі безліч фотожаб.