РНБО: Росія продовжує формувати колони військової техніки на кордоні з Україною

29 Липня 2014, 14:04

У РНБО повідомили, що Росія продовжує стягувати техніку до українського кордону.

"У районі н. п. Донецьк та Кам’янськ-Шахтинський Ростовської області, навпроти пункту пропуску «Ізварине» зафіксовано формування колони військової техніки ЗС РФ з 16 КамАЗів, яка прямувала в бік території України. На трасі М-04 «Дон» виявлено переміщення тягачів з 10 танками «Т-64» та 3 автомобілями «Урал» у напрямку кордону з Луганською областю", – йдеться у повідомленні.

Значні російські сили розташовані поблизу Луганщини.

"Значні угрупування російських військ зосереджені навпроти ділянки Луганського прикордонного загону. На напрямку Шрамко (РФ) – Ульянівське (в 25 м від кордону) розташовано позиції підрозділу ЗС РФ (8 БМД). На напрямку Селезньово (РФ) – Василівка (в 50 м від кордону) розташовані взводні групи військовослужбовців Збройних сил Росії  з бронетехнікою", – розповіли в прес-службі.

"У районі н.п. Новомиколаївка Ростовської області зафіксовано до  20 одиниць бронетехніки.  В районі н. п. Селезньово Ростовської області зосереджено до 10 одиниць бронетехніки та автомобілі КамАЗ. В районі н. п. Катеринівка Ростовської області зафіксоване значне скупчення бронетехніки та до 40 одиниць установок «Град». За наявною інформацією в н.п. Анастасіївка Ростовської області розгорнуто пункт управління, спостерігається велике скупчення підрозділів ЗС РФ (БМП, БТР, БМД, танки, артилерійські системи, РЗСВ «Град»)", – зазначили у РНБО.  

Також повідомили, що російські війська скупчуються не лише поблизу Донеччини та Луганщини, а і на кордонах з іншими регіонами.

"Триває передислокація підрозділів Збройних сил Російської федерації поблизу українсько-російського кордону. На околиці російського села Подол-Гора, за 7 км від кордону з Сумської областю розташовано військовий табір. Із залізничної станції «Уразово», що навпроти Харківської області, відвантажено 6 БТР. На аеродромі міста Валуйки Бєлгородської області, у 18 км від кордону, навпроти відділу прикордонної служби «Тополі» Харківського загону, виявлено базування 29 вертольотів КА-52 та двох військових літаків", – додали у прес-службі. 

Як повідомлялося, Росія не визнає посилення військової присутності на кордоні з Україною.