Терористи обстрілюють з “Градів” центр Луганська

28 Липня 2014, 14:31

"Центр Луганська зараз активно обстрілюють. «Град» стоїть в Малій Вергунці (селище, розташованев межах Луганська – ред.) і б'є по місту. Ще один "Град" стріляє з 7-ї прохідної "Луганськтепловоза"», – йдеться у повідомленні.

За словами місцевих мешканців, ввечері 27 липня снаряди влучили у новий 16-поверховий будинок за СБУ (останній новобуд соцжитла у Луганську, який здали в експлуатацію навесні цього року – ред.)

Крім того, під обстріл потрапили універмаг "Росія" на вулиці Оборонній і головний підземний перехід на перехресті вулиць Совєтська-Оборонна, в якому розташований торговельний центр.

Луганськ наразі повністю контролюють терористи самопроголошеної "ЛНР".

У прес-службі міської ради повідомили, що внаслідок обстрілу території міста була пошкоджена лінія, яка живить електроенергією місто з боку Кам‘янобрідського району. У зв'язку з відсутністю електроенергії знеструмлені насосні станції, тому в окремих районах міста можуть бути перебої з водою. Фахівці не можуть ліквідувати пошкодження через бойові дії.

Нагадаємо, раніше прес-центр АТО неодноразово заявляв, що сили антитерористичної операції не ведуть обстрілу міст і населених пунктів з артилерії й авіації, щоб уникнути жертв серед мирного населення.

Як відомо, протягом 27-28 липня через обстріли житлових кварталів, здійснені терористами, у Луганську загинули п’ятеро мирних мешканців, у Донецьку – троє.