В Парижі під час акцій на підтримку Палестини затримали близько сорока осіб

27 Липня 2014, 12:32

Від трьох до п’яти тисяч людей, незважаючи на заборону, зібралися на площі Республіки. Мітингувальники розгорнули палестинські прапори і транспаранти з гаслами, в яких засуджували дії Ізраїлю.

Після того, як протестувальники почали кидати каміння в правоохоронців, поліція застосувала сльозогінний газ. Внаслідок сутичок затримали близько сорока осіб.

Рішення про заборону маніфестації влада ухвалила напередодні, адже раніше в Парижі і його передмістях вже були зафіксовані масові безлади і зіткнення з поліцією в ході пропалестинських маніфестацій.

Як відомо, Ізраїль на початку липня розпочав в палестинському анклаві операцію "Незламна скеля", з метою припинення ракетного обстрілу і підриву військового потенціалу ХАМАС. Дії Тель-Авіва до 17 липня включали в себе лише дистанційні удари з повітря і моря, рейдів спецназу. Однак потім ізраїльська армія почала наземне вторгнення в сектор Газа. Основним його завданням військові назвали знищення тунелів, проритих палестинськими бойовиками під кордоном.