Втікаючи зі звільнених силами АТО територій, бойовики скупчуються в Алчевську, Торезі та Сніжному

23 Липня 2014, 09:41

«Незважаючи на успіхи силовиків, ситуація в зоні АТО залишається вкрай складною», – зазначив Тимчук.

«Відступаючи під натиском сил АТО, терористи намагаються провести перегрупування і організувати оборону з основними опорними пунктами в районах н.п. Луганськ, Авдіївка, Донецьк, Горлівка», – додав він.

За словами Тимчука, бойовики, які втекли зі звільнених силами АТО Попасної та Рубіжного, зосередили свої сили в Алчевську.

Також помітили концентрацію терористів і бронетехніки поблизу Авдіївки, Перевальська, Дмитрівки, Іловайська. Групи терористів, раніше втекли зі Слов'янська і Краматорська, зараз скупчуються в Торезі і Сніжному.

В ніч на 23 липня терористи неодноразово обстрілювали сили АТО в районі н.п.Авдіївка (з мінометів і стрілецької зброї) і Донецького аеропорту (міномети і БМ-21 «Град»). Силовики відкривали у відповідь вогонь. До ранку в Донецьку бойовики почали масово залишати позиції на околицях міста і стягуватися до центру.

Бойовики намагаються взяти під контроль прикордонні пункти пропуску «Успенка», «Маринівка», «Дякове». Українські силовики успішно відбивають всі атаки, проте ситуація залишається напруженою.

З території Росії двічі обстріляли позиції сил АТО в прикордонних районах. Обидва рази обстріл віели з РСЗВ БМ-21 «Град».

Нагадаємо, в ніч на 23 липня терористи припинили обстріл позицій сил АТО поблизу Маринівки. Втрат серед силовиків немає.