РНБО: ЗСУ не здійснювали жодних дій щодо ураження цілей у повітрі

17 Липня 2014, 20:45

«Сьогодні о 16:20 з екранів радарів зник літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії» Боїнг-777, який здійснював рейс за маршрутом Амстердам – Куала Лумпур», – зазначив він.

«За останні дні це вже третій трагічний випадок, після того як з російської території було збито літаки Ан-26 та Су-25 Збройних сил України», – додав Лисенко.

«Ми не виключаємо, що цей літак також був збитий», – наголосив речник РНБО.

«Ми ще раз наголошуємо, що Збройні сили України не здійснювали жодних дій щодо враження цілей у повітрі. Здійснюються усі можливі пошуково-рятувальні заходи», – додав він.

Нагадаємо, радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що малайзійський лайнер збили донецькі терористи із зенітно-ракетного комплексу ЗРК «Бук». Загинули 280 пасажирів і 15 членів екіпажу.

У прес-центрі АТО не виключили, що терористи помилково збили малайзійський пасажирський Boeing-777, прийнявши його за український військовий літак.

«Терористи сьогодні збили пасажирський Боїнг-777, думаючи, що насправді збили український Ан-26», – йдеться в повідомленні.

Також нагадаємо, що бойовики отримали зброю, якою можуть збивати літаки на великій висоті. Так, раніше було збито літак АН-26, який йшов на висоті понад 6 тисяч метрів.