Кабмін затвердив перелік із 164 держоб’єктів, які продадуть цього року

17 Липня 2014, 16:58

За його інформацією, номінальна вартість затверджених для приватизації об'єктів становить близько 3 млрд грн, їх ринкова вартість — 15 млрд грн.

За словами Парфененка, цього року на продаж планується виставити контрольний пакет акцій Одеського припортового заводу, а також ряд держпакетів енергокомпаній. Разом з тим, відзначив голова ФДМУ, до даного переліку так і не були включені контрольні пакети акцій «Укрнафти», «Сумихімпрому», «Турбоатому» і Запорізького титано-магнієвого комбінату.

Нагадаємо, 17 липня, перед засіданням уряду прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив, що Кабінет міністрів почав підготовку до приватизації державних об'єктів. При цьому він відзначив, що одержані від приватизації кошти дадуть змогу додатково профінансувати армію і спрямувати гроші на відновлення інфраструктури.

Відповідно до затвердженого на 2014 рік державного бюджету, від приватизації цього року планується одержати 19,4 млрд грн. Надходження від приватизації в січні-червні 2014 року становили 51,5 млн. грн, або лише 0,3% запланованих на цей рік надходжень.