На Луганщині зник зв’язок з українським транспортним літаком

14 Липня 2014, 14:37

"О 12:30 зник зв'язок з літаком повітряних сил АН-26, який виконував завдання в рамках повітряно-транспортного забезпечення активної фази АТО", – йдеться у повідомленні.

"Причини зникнення зв'язку перевіряються. Наразі проводиться пошуково-рятувальна операція у визначеному районі Луганської області", – сказано в повідомленні.

Раніше за словами лідера громадянської ініціативи "Права справа" Дмитра Снєгірьова, у "Краснодонському районі біля шахти "Східна" з лісосмуги терористами вівся обстріл з ПЗРК і о 12:30 український літак був збитий, льотчик катапулювавася", – повідомив Снєгірьов.

Як повідомлялося, у ніч з 13 на 14 червня під час заходу на посадку в аеропорту Луганськ терористи підбили військово-транспортний літак Повітряних Сил Збройних Сил України ІЛ-76. Літак був уражений вистрілами вогнем із зенітної установки та крупнокаліберного кулемета. Літак перевозив особовий склад з метою ротації. На борту літака знаходилися військовослужбовці, техніка, спорядження та продовольство. Загинуло 49 військових.