Порошенко: Проти українських силовиків застосували нову російську систему залпового вогню

14 Липня 2014, 14:35

«За останні три дні проти Збройних Сил України було застосовано нову російську систему залпового вогню», – заявив президент, зазначивши, що активна фаза на сході України триває.

За словами Порошенка, підтвердилась інформація про те, що участь в бойових діях проти українських сил ведуть кадрові російські офіцери.

Під час наради президент підкреслив необхідність деяких змін у тактиці, які б дозволили звузити зону проведення антитерористичної операції, посилити захист кордонів та зробити все для того, щоб забезпечити захист мирного населення.

Зокрема Порошенко зобов’язав гендиректора «Укроборонпрому» Романа Романова вже за тиждень покращити стан справ із забезпеченням зброєю військових у зоні АТО.

Президент наголосив, на важливості негайного відновлення владою інфраструктури, забезпечення соціальних виплат у звільнених від бойовиків населених пунктах. Крім того, Порошенко підкреслив, що відповідальність за відновлення мирного життя також несуть військові. 

Під час наради Порошенко повідомив, що наразі планують чергове засідання Ради національної безпеки і оборони України.

Як відомо, напередодні у РНБО не підтвердили інформацію, яка з'явилася у ЗМІ, про те, що Росія планує ввести війська до України 15 липня.