Яценюк: Україна виконала умови МВФ і розраховує на $1,5 млрд другого траншу

9 Липня 2014, 12:49

«Сьогодні у мене буде друга зустріч з місією (МВФ – ред.). Мова йде про отримання другого траншу на загальну суму $1,48 млрд. Сподіваюся, переговори будуть успішними. За нашими оцінками, Україна виконала критерії, які були прописані в програмі співпраці з МВФ. Ми повинні завершити дискусію для того, щоб отримати другий транш і далі продовжувати складні, але правильні реформи в Україні», – сказав глава уряду.

Як відомо, з 24 червня по 9 липня оціночна місія Міжнародного валютного фонду вивчала поточний стан економіки України.

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд наприкінці квітня схвалив надання Україні кредиту на $17,1 млрд , перший транш якого в розмірі $3,19 млрд уже надійшов. Рішення МВФ відкрило для країни допомогу інших міжнародних фінансових організацій. Зокрема, Україна залучила $1 млрд від продажу облігацій під гарантії США , отримала $750 млн кредит від Світового банку і EUR100 млн макроекономічної допомоги ЄС.

Передбачається, що співпраця з МВФ дозволить до кінця поточного року збільшити міжнародні резерви країни до $19,2 млрд , або до 2,6 місяців імпорту, а в 2015 році довести їх до $26,7 млрд , або 3,4 місяців імпорту.