На Херсонщині СБУ затримала спільника «Стрєлка» на прізвисько «Сосна»

6 Липня 2014, 15:31

Згідно з повідомленням, на пункті пропуску "Чонгар" затримали громадянина України Володимира Ковальчука на прізвисько "Сосна", наближеного до керівника терористів Ігоря Гіркіна, відомого як «Стрєлок».

У прес-центрі зазначили, що "Сосна" – активний співучасник організації так званої "Донецької народної республіки". 

Він брав участь в бойових діях на боці сепаратистів в Донецькому регіоні, здійснював загальну координацію дій інформаторів терористів, узагальнював отриману від них розвідувальну інформацію, передавав її керівництву батальйону "Восток" для використання у діях проти українських силовиків.

«Крім цього, "Сосна" намагався організувати вивіз до РФ радіолокаційного комплексу дальнього виявлення "Кольчуга", який захопили терористи у Донецьку», –  підкреслили в СБУ.

Затриманий також у травні-червні 2014 року безпосередньо здійснював відправку до таборів Головного розвідувального управління Росії донецьких сепаратистів для бойової підготовки.

На даний час матеріали стосовно "Сосни" передали до слідчих органів СБ України, приймають рішення щодо відкриття кримінального провадження.

Нагадаємо, напередодні під час спецоперації у Слов’янському районі Донецької області СБУ ліквідувала групу бойовиків, які нападали на військовослужбовців АТО та знищували українську військову техніку