На Донеччині СБУ ліквідувала групу бойовиків

6 Липня 2014, 14:02

«Під час спецоперації затримали чотирьох членів групи, яка діяла у тилу сил АТО, її ватажка на прізвисько «Кочегар» – Невару Євгена Васильовича, 01.04.1967 року народження та Бистрицького Володимира Сергійовича, 12.01.1979 року народження на прізвисько «Архар». Протиправну діяльність злочинців високо оцінювали куратори з Російської Федерації: «Кочегар» та члени його групи отримували значні грошові винагороди за знищення українських силовиків та бойової техніки», – йдеться у повідомленні. 

Тактика дій вказаної групи полягала в організації засідок на колони української військової техніки. Встановлено, що вказана терористична група на території Слов’янського району здійснила ряд терористичних актів, зокрема, знищила 1 БМП, 3 БТР, 8 автомобілів "Урал" та "Хаммер" Збройних Сил України. Згадані терористи причетні до нападів з використанням автоматичної стрілецької зброї та гранатометів на військовослужбовців сил АТО, в результаті яких загинули та зазнали поранень десятки українських військовослужбовців.

За інформацією СБУ, «28 червня «Кочегар» та «Архар» за наказом Стрелкова (Гіркіна) нагороджені нагородами Російської Федерації – «Георгіївським хрестом ІV класу». Нагороди терористам вручав особисто «Стрелок» в приміщені свого штабу у Слов’янську». 

Під час спецоперації у бойовиків вилучили автомати, снайперську гвинтівку, реактивний протитанковий гранатомет, ручний протитанковий гранатомет, гранати, тепловізор, боєприпаси та вибухівку. 

Як відомо, на сході України триває активна фаза АТО.

Напередодні українські військові звільнили від терористів Слов'янськ та Краматорськ.  На будівлях міськадміністрацій підняті українські прапори. Міста повертаються до мирного життя.