РНБО: план наступу на терористів готовий, силовики чекають команди

30 Червня 2014, 15:51

"Зараз в дії мирний план. Наші хлопці перебувають на місці. Вони стримують, якщо потрібно, якісь натиски. Для наступальних дій плани вже вироблені, підготовлена ​​техніка. І люди чекають команди…", – цитує Лисенка ЛІГАБізнесІнформ

Представник РНБО під час брифінгу спростував звинувачення в тому, що українських військових кинули в зоні АТО напризволяще, і вони позбавлені права і можливості дати відсіч у разі потреби. 

"Нейтралізувати наших озброєних людей, наших захисників неможливо. Вони завжди дадуть гідну відсіч. І у них є і бронетехніка, і протитанкові гармати. Ви знаєте, що позавчора один офіцер кількома пострілами зупинив танк бойовиків", – зазначив Лисенко. 

"Все, що необхідно для наших військових, вони отримують постійно, у тому числі і харчування І бронетранспортери, і танки, і міномети. Все це є", – додав він.

Як відомо, 20 червня президент України Петро Порошенко оголосив тимчасове припинення вогню всіма підрозділами Збройних сил, Національної гвардії та Прикордонної служби. Силовикам АТО дозволили відкривати вогонь лише для оборони.

23 червня після переговорів у Донецьку терористи нібито погодилися припинити вогонь до 27 червня, однак після цього постійно порушували перемир’я.

Як повідомлялося, 27 червня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що під час так званого перемир'я загинуло більше 20 українських військових.

Загалом терористи порушували режим припинення вогню понад 50 разів.

27 червня перемир'я було продовжене на 72 години, до 30 червня.

Нагадаємо, за даними РНБО лише за минулу добу терористи порушили перемир'я 8 разів.