Київенерго просить оббивати киян всі пороги, щоб допомогти вибити борги з ЖЕКів

27 Червня 2014, 10:06

Також у "Київенерго" додали, що компанія була змушена вдаватися до крайніх заходів та відключити гарячу воду у понад 700 житлових будинках.

"Борги досягли критичних сум – понад 1,1 млрд гривень. Заборгованість комунальних житлово-експлуатаційних організацій Києва перевищує 838 млн гривень. Борги не погашаються, і не всі боржники йдуть на конструктивний діалог", – заявили в "Київенерго".  

"Київенерго" закликає киян "зайняти активну громадську позицію по захисту своїх прав на забезпечення гарячим водопостачанням" і, у разі відключення будинку від гарячої води, скаржитись на ЖЕК до Київської адміністрації та прокуратури.

Водночас, сумлінним платникам, які змушені сидіти без води через халатність ЖЕКу і байдужість "Київенерго", енергокомпанія радить спершу звернутися до "Київенерго", тоді зателефонувати до ЖЕКу і з’ясувати причину відключення води, далі написати запит до ЖЕКу, чи має той непогашені борги перед "Київенерго".

Далі киянам радять звернутися до Київської держадміністрації з вимогою відреагувати та вжити заходів для відновлення гарячого водопостачання, а після цього звернутися до Прокуратури із скаргою на бездіяльність ЖЕКу та вимогою його перевірки.

У "Київенерго" переконані, що за умови активного залучення громади Києва до захисту свої прав, ситуація з розрахунками боржників за спожиту теплову енергію суттєво покращиться.

В іншому разі, як наголошують у енергокомпанії, вони не зможуть подавати гарячу воду Києву.

"Загальна заборгованість за теплову енергію перед "Київенерго" становить близько 2,8 мільярда гривень, в результаті чого компанія накопичила борг перед  НАК "Нафтогаз" понад 2,6 млрд гривень. У разі не вирішення проблеми заборгованості, поставки газу будуть припинені, і "Київенерго" не зможе забезпечити гаряче водопостачання мешканців Києва", – відзначили у прес-службі.

Нагадаємо, 23 червня у Києві без гарячої води залишилися 754 будинки. "Київенерго" відключили їм гарячу воду через борги ЖЕКів.  

Як відомо, із липня гаряча вода у столиці здорожчає на 70%.

Нагадаємо також, що 16 червня Київенерго відключило за борги освітлення на центральних вулицях столиці.

Варто зазначити, що 29 квітня повідомили про заборгованість Київенерго перед Києвом на суму 3,8 млрд гривень.