Кабмін вирішив встановити інженерні споруди на кордоні з РФ

25 Червня 2014, 16:20

"Прийнято рішення щодо конкретних кроків з покращення і забезпечення безпеки українського державного кордону на ділянці між Україною та Російською Федерацією", – сказав Семерак.

При цьому на уточнююче запитання журналістів міністр КМУ зазначив, що це рішення "Про інженерно-технічне облаштування державного кордону" та не розкрив деталей документу, посилаючись на його таємність.

Як відомо, 16 червня Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення встановити інженерні споруди для захисту кордону України з Росією.

“Ухвалено рішення про будівництво інженерних споруд уздовж нашого кордону і невідкладні заходи для розвідки щодо нейтралізації диверсантів, які проходять на територію України”, – наголосив секретар РНБО Андрій Парубій.

За його словами, РНБО доручив Кабінету міністрів організувати односторонню демаркацію українсько-російського державного кордону, забезпечити її необхідним інженерно-технічним облаштуванням відповідно до існуючого рівня загроз національній безпеці.

Нагадаємо, раніше голова Дніпропетровської обласної держадміністрації (ОДА) Ігор Коломойський запропонував президенту Петру Порошенку побудувати укріплювальну загорожу на кордоні з Росією по території Донецької, Луганської та Харківської областей. Інженерний проект та техніко-економічне обґрунтування Дніпропетровська ОДА передала на затвердження до адміністрації президента.

Вартість установки укріплювальної загорожі вздовж 1920 км державного кордону складе близько 50 млн євро. Загальна вартість інженерних робіт по створенню такого загородження складе 100 млн євро. Передбачається, що всі роботи будуть здійснювати українські підприємства.