Речник АТО: Терористи упродовж дня обстрілювали Красний Лиман

23 Червня 2014, 21:50

"Обстріл тривав упродовж дня, стріляли, швидше за все, снайпери, була задіяна також автоматична зброя калібру 7,62 мм. Ніхто з військовослужбовців не постраждав", – повідомив Селезньов.

За його словами, бойовики приділяють особливу увагу обстрілу саме цього блокпосту, що знаходиться між Красним Лиманом і Слов'янськом.

Як відомо, 23 червня у Донецькій обласній державній адміністрації відбулися багатосторонні переговори між представниками України, терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" та Російської Федерації. У переговорах взяли участь посол РФ в Україні Михайло Зурабов, представник чинного голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, другий президент України Леонід Кучма, глава громадської організації "Український вибір" Віктор Медведчук, представник "ДНР" Олександр Бородай, лідер проросійського руху "Юго-Восток" Олег Царьов і представники "ЛНР".

Після закінчення переговорів Кучма заявив, що сторони змогли домовитися про припинення вогню до ранку 27 червня. 

Нагадаємо, 20 червня Порошенко віддав наказ про припинення вогню на тиждень всіма підрозділами Збройних сил, Національної гвардії та Прикордонної служби.

"Українська армія припиняє вогонь! Але це не означає, що ми не дамо відсіч у випадку агресії щодо наших військових, ми робитимемо все для захисту території нашої держави", – заявив він.

Речник АТО Владислав Селезньов згодом уточнив, що Порошенко поставив завдання припинити ведення вогню з 22-ї години 20 червня до 10 години 27 червня.