Ветерани французького Іноземного легіону заявили, що Росія вербувала їх для війни на Донбасі

23 Червня 2014, 12:43

"Мені достеменно відомо, що до кількох моїх друзів – ветеранів-легіонерів неофіційно зверталися представники Росії з пропозицією взяти участь у бойових діях на сході України на боці так званих "ополченців". При цьому обіцяли повністю екіпірувати, озброїти і переправити у зону бойових дій, а також пропонували заробітну плату до 10 тисяч євро", – ретранслюють повідомлення одного з ветеранів французького збройного формування, з яким журналісти поспілкувалися під час виставки озброєння Eurosatory-2014.

Також повідомляють, що ветеранам пропонували будь-яку зброю на вибір, безкоштовне транспортування на місце бойових дій та оплату готівкою або переказом на рахунок у будь-якому світовому банку. 

Інформацію начебто підтвердив ще один ветеран легіону.

"Вони працювали переважно з ветеранами Іноземного легіону слов'янського походження, зокрема росіянами, українцями, білорусами, молдованами та вихідцями з республік колишньої Югославії, і шукали проросійських бійців", – говорить ветеран.

Водночас колишні бійці не надали інформації про те, чи погодився хтось на пропозиції Росії.

Як повідомлялося, у Донецькій та Луганській областях терористи користуються російським озброєнням, а деякі є громадянами або вихідцями із Росії